onsdag 16 januari 2013

Varför finns Västerås?

Jag vet att allt har sin plats här i världen, jag vet det. Jag kan absolut inte vara omtyckt av alla, jag vet det. Jag kan heller inte tycka om allt och alla i världen, jag vet det.

Västerås är något jag vet finns, folk tycker om, folk bor där, folk mår bra där. Jag kan för mitt liv inte förstå varför, hur jag än försöker.

För mig är Västerås en böld på kroppen som ingen vill ha. Västerås är som håret i avloppet som man rensar undan mellan varven. Västerås är som högen på Atleverket, den luktar och man lägger bara mer skräp på den.

I kväll kommer Västerås på besök i Behrn Arena (hockey) och jag vaknar med en blandning av känslor. Kärlek, hat, ångest, lycka och hopp i en salig blandning.

Jag HATAR Västerås, samtidigt som jag fullständigt ÄLSKAR Västerås. Jag tror jag vet varför jag känner såhär, jag ska försöka förklara på ett bra sätt.

Det hela börjar när jag som liten kille flyttar till Örebro och börjar spela bandy. Vi spelade i en mellansvensk serie med matcher mot Västanfors, Eskilstuna, Lesjöfors och Västerås. Västerås lag 1, 2 och 3. Då var det ÄNDÅ inte det bästa Västeråslaget vi fick möta för det laget spelade i en serie som ingen riktigt visste fanns. De mötte säkert de bästa lagen från resten av Sverige, Finland, Ryssland och Universum på nån hemlig rysk bandybas.

Fatta grejen, jag är 12 år och möter 900 Västeråsare på en vinter och ALLA spöar skiten ur mig på bandyplan.

Deras jävla leenden efter att de vunnit med 12-1... Jag kan drömma om det än i dag. Deras dryga, äckliga stil och sätt att hälsa efter deras segermatcher.

Faktum är att jag aldrig vann över Västerås, oavgjort i sista matchen fick vi. Vi ledde med 7-5, 10 minuter kvar av matchen och jag blir nervös i målet. Släpper in två enkla mål och oavgjort är det bästa resultat jag uppnådde mot dem... AAAAAAAAAAHHHHHHHHHHHHHHHHHH!!!!

Därför både hatar och älskar jag Västerås! Deras matcher i Örebro, mot Örebro, när de åker genom Örebro till sin match är alltid och kommer alltid vara speciella för mig.

Snälla Örebro Hockey...

SPÖA SKITEN UR FÖRORTEN TILL KÖPING!!

Filip

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar